Peci duplo!

Kremasto, ukusno i zove na još... Eto takva je ova fritata koja izgleda kao quiche, a nije

 Esin Deniz/Getty Images
Ovo je jedno od onih jela kojih se ne možeš zasititi, pa bi ih mogao jesti baš svaki dan. Vjerujte!
Ovo je jedno od onih jela kojih se ne možeš zasititi, pa bi ih mogao jesti baš svaki dan. Vjerujte!

Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme pečenja: 20 minuta
Broj osoba: 4

FRITATA S LOSOSOM, BROKULOM I ŠPINATOM

Trebat će vam:
6 jaja
100 g dimljenog lososa, natrganog na komadiće
100 g brokule, podijeljene na manje cvjetove
50 g svježeg špinata
1 manji luk, sitno nasjeckan
2 žlice mlijeka ili vrhnja
1 žlica maslinova ulja
sol, papar
naribani sir (po želji)

Priprema:
Skuhajte brokulu kratko u slanoj vodi (3-4 minute), zatim ocijedite. Na ulju pirjajte luk dok ne omekša, dodajte špinat i kratko prodinstajte da uvene. U zdjeli umutite jaja s mlijekom, posolite i popaprite. Umiješajte brokulu, losos, špinat i luk. Ulijte smjesu u namašćenu tavu ili najbolje u vatrostalnu posudu. Po želji pospite sirom. Pecite u pećnici na 180 °C oko 15-20 minuta, dok fritata ne postane čvrsta i lagano zapečena. Poslužite toplo ili hladno, uz salatu ili kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 01:57