Probaj ovo

Umjesto za sok ili kolače, iskoristite limun za rižoto bogatog okusa i punog svježine

 Olga Mazyarkina/Getty Images
Talijanska kuhinja uvijek nas inspirira da isprobamo nešto novo, ovaj recept jedan je od njih
Talijanska kuhinja uvijek nas inspirira da isprobamo nešto novo, ovaj recept jedan je od njih

Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 25 minuta
Broj osoba: 4

RIŽOTO S LIMUNOM
Trebat će vam:
250 g arborio riže
1 manji luk, sitno nasjeckan
1 češanj češnjaka
1 l povrtnog temeljca (vrućeg)
50 g maslaca
50 g ribanog parmezana
naribana korica 1 neprskanog limuna
2 žlice maslinova ulja
svježe mljeveni crni papar
sol po ukusu

Priprema:
U širokoj tavi zagrijte maslinovo ulje i pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte sitno nasjeckan češnjak i kratko promiješajte. Dodajte rižu i miješajte 1-2 minute dok ne postane staklasta. Postupno dolijevajte vrući temeljac, jednu po jednu šeflju, neprestano miješajući, dok riža ne omekša, oko 20 minuta. Kad je riža kremasta i kuhana al dente, maknite s vatre. Umiješajte maslac, parmezan i limunovu koricu. Začinite solju i obilno svježe mljevenim crnim paprom. Poslužite odmah, po želji uz dodatak parmezana i još malo limunove korice na vrhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 02:24