Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 25 minuta
Broj osoba: 4
RIŽOTO S LIMUNOM
Trebat će vam:
250 g arborio riže
1 manji luk, sitno nasjeckan
1 češanj češnjaka
1 l povrtnog temeljca (vrućeg)
50 g maslaca
50 g ribanog parmezana
naribana korica 1 neprskanog limuna
2 žlice maslinova ulja
svježe mljeveni crni papar
sol po ukusu
Priprema:
U širokoj tavi zagrijte maslinovo ulje i pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte sitno nasjeckan češnjak i kratko promiješajte. Dodajte rižu i miješajte 1-2 minute dok ne postane staklasta. Postupno dolijevajte vrući temeljac, jednu po jednu šeflju, neprestano miješajući, dok riža ne omekša, oko 20 minuta. Kad je riža kremasta i kuhana al dente, maknite s vatre. Umiješajte maslac, parmezan i limunovu koricu. Začinite solju i obilno svježe mljevenim crnim paprom. Poslužite odmah, po želji uz dodatak parmezana i još malo limunove korice na vrhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....