Slasno jelo

Ako ste se zasitili kajgane i omleta, isprobajte škotska jaja, jedan od najpopularnijih snackova na Otoku

 Mikafotostok/Getty Images/istockphoto
Britanci su ludi za ovim receptom, a zapravo je jednostavan i možete ga već danas lako isprobati kod kuće
Britanci su ludi za ovim receptom, a zapravo je jednostavan i možete ga već danas lako isprobati kod kuće


Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme prženja/pečenja: 10-15 minuta
Broj osoba: 4

ŠKOTSKA JAJA
Trebat će vam:
4 jaja
400 g svinjetine ili mješavine mljevenog mesa
1 žlica senfa
1 žličica Worcestershire umaka (po želji)
sol, papar
brašno za uvaljati
1 sirovo jaje (za paniranje)
krušne mrvice
ulje za prženje ili pečenje u pećnici

Priprema:
Skuhajte četiri jaja napola (6-7 minuta), zatim ih ohladite u hladnoj vodi i pažljivo ogulite. Pomiješajte mljeveno meso sa senfom, začinima i Worcestershire umakom. Podijelite meso u četiri dijela. Svaki dio spljoštite i obložite oko kuhanog jajeta. Uvaljajte prvo u brašno, zatim u razmućeno jaje pa u krušne mrvice. Pržite u dubokom ulju 5-6 minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu koru, ili pecite u pećnici na 200 °C oko 20 minuta, okrećući ih na pola pečenja. Poslužite toplo ili hladno, uz senf, majonezu ili salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 22:31