KAKO OVO DOBRO ZVUČI

Radimo cimet rolice s Michelinovim potpisom: imamo recept iz poznatog njujorškog restorana

Postupak je nešto drugačiji od klasičnog, ali ove rolice izgledaju tako dobro da smo spremni pratiti ga bez imalo odstupanja

Nedavno smo na Instagram profilu Michelinova vodiča naletjeli na recept za cimet rolice slastičarke Camari Mick iz njujorškog Musket Rooma, restorana koji jednu Michelinovu zvjezdicu drži već 11 godina. Čitajući sastojke i postupak odmah smo se zainteresirali.

"Ovo je ekstremno nostalgičan desert i htjela sam s vama podijeliti recept", rekla je Mick i dodala kako su ove cimet rolice idealna poslastica za božićno jutro, a mi bismo dodali - i svako drugo. Jer, jednom kada vidite sastojke i fotografiju ovih rolica koju je podijelio Michelinov vodič, vjerujemo, odmah će vam se stvoriti zazubice i krenut ćete razmišljati imate li u hladnjaku sve sastojke.

Inače, The Musket Room je, kako sami sebe opisuju, mali restoran iz susjedstva koji je dobro mjesto u kojem možete doživjeti posebno gastro iskustvo, ali i jednostavna adresa za uživanje u večeri s prijateljima. Toplo mjesto s dugačkim barom, prostranim vrtom i pokojim skrivenim, intimnijim kutkom. Izvršna chefica The Musket Rooma je Mary Attea, dok je izvršna pastry chefica Camari Mick, koja je recept za cimet rolice i podijelila. Ostavljamo ga u nastavku.

Trebat će vam:

500 g brašna
46 g šećera
10 g soli
12 g suhog kvasca
90 g maslaca
96 g vode
247 g nezaslađenog kondenziranog mlijeka
70 g slatkog vrhnja

Za nadjev:

200 g smeđeg šećera
100 g bijelog šećera
30 g cimeta
10 g đumbira u prahu
8 g crnog papra
8 g all spice začina

Za glazuru:

375 g šećera u prahu
75 g slatkog vrhnja

Priprema:

Tijesto napravite tako da najprije u zdjeli srednje veličine pomiješate mlijeko, vodu, kvasac i šećer.

U drugoj posudi pomiješajte brašno i sol. Dodajte tekuće sastojke i zamijesite tijesto, najbolje u samostojećem mikseru (ali možete i ručno ako vam nije pri ruci).

Miksajte ili mijesite dok se svi sastojci dobro ne povežu, oko 4-5 minuta. Pojačajte mikser i ubrzajte miješenje pa dodajte kockice maslaca. Mijesite dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki.

Kada ste dobili glatku kuglu, stavite tijesto u dobro namašćenu posudu i pustite da se diže 30 minuta. Ne treba se dići previše.

Nakon toga, stavite tijesto na sat vremena u hladnjak.

Kada ste spremni za oblikovanje, prebacite tijesto na radnu površinu koju ste pobrašnili. Razvaljajte je na otprilike jedan centimetar debljine.

Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva i posudu za pečenje premažite uljem.

U posebnoj posudi pomiješajte suhe sastojke za punjenje.

Razvaljano tijesto premažite maslacem. Pospite suhom mješavinom od šećera i cimeta, ali krajeve ostavite čistima.

Zarolajte u valjak i režite na 8 rolica. Posložite ih posudu za pečenje. Prelijte ih slatkim vrhnjem i pustite da se dižu dok ne postanu duplo veće.

Pecite ih dok ne poprime boju.

Kada su gotove, ohladite ih 10-ak minuta, a onda ih prebacite na rešetku za hlađenje.

Glazuru napravite tako da pomiješate slatko vrhnje i šećer u prahu. Poigrajte se teksturom i napravite kremu kakva vama najviše odgovara. Začinite s malo soli i prelijte sve zajedno preko toplih rolica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:49