RECEPT KOJI SMO SVI TRAŽILI

RADIMO KREMASTU TORTU S JAGODAMA: Ova sočna torta s jagodama se jučer razgrabila u trenu! Svi smo tražili recept i komad više!

 Berislava Picek / CROPIX
Donosimo vam provjeren recept za sočnu tortu s jagodama koja se našla i na našem stolu!

Za biskvit

4 jaja
160g brašna
130g šećera
1 žlica praška za pecivo
30 g šećera s limunom ili korica limuna
+ 3 bjelanjka s 30 g šećera s limunom ili korica limuna

Priprema:

U jednoj posudi izmiksajte sastojke za biskvit (jaja, šećer, brašno, pecivo, korica limuna i dodajte par zrna soli) Smjesu podijelite na dva djela. U prethodno namašten kalup za torte (26 cm) izlijte prvu polovicu smjese pecite na 180°C kojih 15 minuta.

U posebnoj posudi izmikajte tri bjelanjka sa šećerom, a za intenzivniji okus dodajte i malo naribane limunove korice. Lagano izlijte preko drugog djela smjese za biskvit pazeći da vam se ne pomiješaju smjese. Drugi biskvit pecite malo duže, kojih 20-25 minuta.

Zagreb, 030516.
Proslava 5 rodjendana Dobre hrane na Bundeku.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Za kremu:

3 žumanjka
500ml mlijeka
60g gustina
170g šećera
1 mahuna vanilije
300ml slatkog vrhnja
700g jagoda

Zakuhajte mljieko s vanilijom lagano mješajući ulijte smjesu od jaja, šećera i gustina. Kada se krema zgusne pustite da se ohladi do sobne temperature. U prethodno pripremljen šlag lagano umiješajte kremu

Priprema

donji dio biskvita premažite s polovicom kreme, rasporedite narezane jagode te prekrijte ostatkom kreme. Gore stavite drugi biskvit ( s bjelanjkom) I posipajte šećerom u prahu.

Dobar tek :)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 11:01