NA MENIJU

RADIMO LAZANJE: Lazanje bolonjez

 Getty Images/iStockphoto
Danas za ručak!

Trebat će vam:

1 kg mljevenog mesa
500 g tjestenine za lazanje
200 g sira
800 ml pelata
maslinovo ulje
sol i papar
1 luk
1 mrkva
1 stabljika celera
100 g mozarelle
2 češnja češnjaka
majčina dušica
500 ml bešamela

Lasagna bolognese. Typical homemade fresh green pasta cooked in oven.
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Na maslinovom ulju prepržite sitno nasjeckani luk, mrkvu i celer. Posolite da povrće omekša. Dodajte mljeveno meso. Prepržite ga do smeđe zlatne boje. Protisnite dva češnja češnjaka te dodajte majčinu dušicu. Ulijte pelate i sve krčkajte nekih pola sata. U protvan ulijte malo bešamela, zatim složite red tjestenine za lazanje, bolonjez umak, malo ribanog sira i tako nastavite dok ne potrošite sve sastojke s time da vodite računa da završite sa slojem bešamela i sira. Na vrh lazanja dodajte još malo mozarelle i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:41