Ragu od bizona i crnih truba

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg bizona
  • 1 sok jedne kruške
  • 1 žlica senfa
  • 3 žlice ulja
  • 40 dag sjeckanog luka
  • 10 dag češnjaka
  • 0,5 l temeljca od povrća
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje
  • 20 dag crnih truba
  • malo brašna
  • jaje
  • prezle

Priprema

1. korak

Meso narezati na kockice i marinirati s navedenim namirnicama 12 sati u hladnjaku. Popržiti meso na dvije žlice vrućeg ulja, dodati sjeckani luk 40 dkg, češnjak 10 g, žlicu senfa i pola litre temeljca od povrća. Kuhati na laganoj vatri.

2. korak

Kad meso omekša dodati 2 dl vrhnja za kuhanje i 20 dag crnih truba, posoliti, popapriti. 20 dag opranih i osušenih truba uvaljati u brašno, jedno razmućeno jaje i prezle, te pržiti u dubokoj masnoći. Izvaditi na kuhinjski papir.

3. korak

Poslužiti ragout s pohanim trubama. Drugi način posluživanja je kao pastirska pita. U vatrostalnu posudu položite ragu, a na vrh nanesite pire krumpir i par žlica prezla, zapecite u pećnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:21