Ragu od janjetine s majčinom dušicom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 70 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 60 dag janjetine
  • 2 glavice luka
  • 10 dag maslaca
  • 4 rajčice
  • 1 žličica koncentrata od rajčice
  • 10 dag šampinjona
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • svježa majčina dušica
  • sol, papar
  • po želji malo limunova soka ili kvasine

Priprema

1. korak
Janjetinu izrežite na kockice. Nasjeckajte luk, a šampinjone narežite na kriške. Rajčice prelijte kipućom vodom i ogulite te nasjeckajte na komadiće. Nasjeckajte češnjak. Na maslacu kratko prepržite kockice janjetine. Izvadite ih i ostavite na hladnom.

2. korak
Na masnoću stavite luk, šampinjone i rajčice, koncentrat rajčice, pa dodajte meso i češnjak. Posolite, popaprite, dodajte lovorov list te prstohvat sušene majčine dušice. Promiješajte te pirjajte dok meso ne omekša. Prije posluživanja pospite natrganim listićima svježe majčine dušice.
*Volite li kiseliji ragu, dodajte malo limunova soka ili nekoliko kapi

Izdvajamo