Raštika s bijelim grahom i pancetom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g raštike
  • 500 ml vode
  • 3 šnite pancete narezane na sitne komadiće
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • malo timijana
  • malo crvene papričice
  • sol i papar
  • maslinovo ulje
  • 1 jušna žlica koncentrata rajčice
  • 1 konzerva bijelog graha

Priprema

1. korak

U širokoj tavi na srednje jakoj vatri i malo ulja popržite luk, češnjak i pancetu. Poslite i popaprite. Dodajte koncentrat rajčice, timijan i malo crvene papričice te ostavite neke 2 minute na vatri uz lagano miješanje.

2. korak

Dodajte sada 1/4 konzerviranog bijelog graha i pustite da se sjedini s preostalim sastojcima. Zgnječite dio dok ne dobijete pastoznu smjesu koja će zgusnuti varivo. Dodajte sada preostali grah, raštiku, po želji još koncentrata od rajčice i 500 ml vode. Pustite da zakuha, zatim smanjite vatru. Kuhajte dok nekih 15 minuta dok raštika nije gotova

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 04:18