OMILJENA!

Razvucite tijesto i napravite domaću štrudlu sa sirom pa je poslužite uz čašu jogurta

 Urospoteko
Sve hladnije dane pred nama vrijedi začiniti specijalitetom kao što je slasna štrudla od sira
Sve hladnije dane pred nama vrijedi začiniti specijalitetom kao što je slasna štrudla od sira

Trebat će vam:

400 g glatkog brašna
žličica soli
50 ml suncokretova ulja
200 ml mlake vode
500 g sira
1 jaje
1 čašica vrhnja
sol
ulje ili otopljeni maslac za premazivanje

Priprema:

U zdjeli pomiješajte brašno, sol, ulje i mlaku vodu. Zamijesite tijesto. Kada dobijete glatku kuglu, podijelite je na dva dijela, ponovno oblikujte u kuglu i premažite uljem. Stavite u posudu i prekrijte folijom. Nakon 30 minuta do sat vremena tijesto prebacite na stol koji ste prekrili stolnjakom. Lagano ga razvaljajte, premažite uljem i pustite da stoji još 10 minuta. Nakon toga tijesto počnite razvlačiti. Razvlačite do željene debljine i pripazite da vam što manje puca. Poprskajte uljem ili maslacem. U posebnoj posudi pomiješajte sir, vrhnje, jaje i sol pa dobivenu smjesu rasporedite po tijestu. Zarolajte. Štrudle premažite uljem ili maslacem i pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva. Isto ponovite i s drugom kuglom tijesta i preostalom smjesom od sira. Poslužite toplo ili hladno, samo ili uz jogurt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 14:31