MAJSTOR KUHAR AKADEMIJA

RECEPT BRANKA OGNJENOVIĆA: Lazanje sa šljivama

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Majstor kuhar akademija upravo je preselila na novu adresu. U novom, primjerenijem prostoru pripremili su nam pravi jesenski nedjeljni ručak i podijelili recepte

za 4 osobe

TIJESTO:

1 kg krumpira
70 g maslaca
2 jaja
300 g oštrog brašna
prstohvat soli
prstohvat muškatnog oraščića

NADJEV:

200 g krušnih mrvica
50 g šećera u prahu
100 g kristal-šećera
200 ml crnog vina
500 g svježih šljiva
1 štapić cimeta
1 vrećica vanilin šećera

Zagreb, 300919
U prostorima kuharske akademije Majstor kuhar,  Branko Ognjenovic, Sabina Jalsic i Dario Lido pripremili su nekoliko jela  za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Krumpir skuhajte i protisnite da dobijete pire, dodajte jaja, maslac, brašno, sol i muškatni oraščić. Od toga napravite krumpirovo tijesto. Šljive prerežite popola. Šećer karamelizirajte, pa dodajte šljive. Podlijte crnim vinom, dodajte štapić cimeta i pustite da sve prokuha na laganoj vatri. Kad se sav šećer otopi i kad dobijete gusti sirup, dodajte vanilin šećer i još malo prokuhajte da šljive budu meke. Krumpirovo tijesto razvaljajte na debljinu od 0,5 cm. Izrežite pogačice kao za krafne. U slanoj vodi kuhajte tijesto. Kad je tijesto kuhano, vadite ga u tavu u koju ste stavili malo maslaca i sve zajedno poslije uvaljajte u krušne mrvice koje ste prethodno prepržili, ali nasuho. Kao kad radite lazanje, slažite red tijesta pa red šljiva i tako dok sve ne potrošite. Završite sa šljivama na vrhu te posipajte s malo šećera u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:24