MAJSTOR SVOG ZANATA

RECEPT BRANKA ŽUFIKE: Kolač od kestena

 Bruno Konjević / Hanza Media
Kuhamo kao profesionalci!

Za biskvit:

150 g šećera
150 g brašna
6 jaja
100 g mljevenih oraha
1 vanilin šećer

Krema od kestena:

1 kg kesten pirea
200 g šećera u prahu
2 vanilin šećera
150 g maslaca
50 ml ruma
100 g mljevenih oraha
500 ml vrhnja za šlag

Glazura:

200 g čokolade
250 ml vrhnja za šlag

 dok se guska pece supruga Ana sprema juhu od buce.Jastrebarsko, 071117.
Punjena guska chefa Branka Zufike za nedjeljni rucak.
Na fotografiji:kolac od kestena
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / Hanza Media

Izmiksajte bjeljanjke sa polovicom šećera. Žutanjke miksajte sa ostatkom šećera i vanilinom dok se dobro ne zapjene. Dodajte brašno i orahe. Na kraju umiješajte bjeljanjke. Biskvit pecite na 180°C 20 minuta. U kesten umiješajte šećere, maslac, rum i orahe. Stavite na biskvit. Na kesten namažite izmiksani šlag i sve prelijte glazurom od čokolade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 10:24