Za biskvit:
250 g maslaca
100 g brašna
sok od limuna
žlica brandyja
1 jaje
žlica mlijeka
maslac za pečenje
Za kremu:
100 g smrznutih borovnica
žlica maslaca
žlica šećera
35 g meda
voda
svježe borovnice
Za posluživanje:
sladoled od vanilije

Maslac pustite da se na sobnoj temperaturi otopi pa ga umiješajte u brašno. Jaje pjenasto istucite. Brašno i maslac dodajte u jaje pa sve zamijesite. Ako treba, dodajte još brašna i žlicu mlijeka. Dodajte brandy i sok od limuna, dobro sve izmiješajte, izlijte u kalup za pečenje i pustite da malo odstoji. Biskvit pecite na 180 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta pa pustite da se ohladi. Narežite ga na komade, u tavi rastopite maslac i na vrućem maslacu prepržite. Kremu od borovnica pripremite tako što ćete u lončiću u kojem ste otopili maslac i dodali šećer kratko pirjati smrznute borovnice pa dodati vodu kako biste prekrili borovnice. Na kraju dodajte med. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok se tekućina ne pretvori u gustu smjesu. Maknite s vatre, pustite da se kratko ohladi, stavite smjesu u blender, usitnite pa procijedite tekućinu kako biste uklonili moguće ostatke pa dodajte cijele svježe borovnice. Poslužite pečeni biskvit uz vrući umak od borovnica i sladoled od vanilije
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....