Trebat će vam:
800 g obraza crne slavonske svinje
1 kg svinjske masti
0,05 l crno vino
200 g korjenastog povrća
30 g kuhanog kestena
100 g oštrog brašna
500 g butternut tikve
200 g krumpira
30 g maslaca
1 jaje
1 prašak za pecivo
Obraze posoliti, popapriti i staviti u manji lonac. Dodati svinjsku mast, korjenasto povrće i staviti u pećnicu preko noći da se konfitiraju 8 sati na temperaturi od 65 °C. Kroketi Pripremiti pire od tikve i krumpira. Ohladiti i dodati jaje, prašak za pecivo, maslac i oštro brašno, posoliti i zamijesiti tijesto. Na podlozi od krušnih mrvica oblikovati valjke (paziti da tijesto ne bude premekano) i rezati ih na dužinu od 4 cm. Pržiti u dubokoj masnoći. Umak Od konfitiranog korjenastog povrća napraviti umak uz dodatak crnog vina. Obraze servirati tako da se preko polovice mesa prelije umak. Posložiti krokete i kuhani kesten. Dekorirati mikrozelenjem.