StoryEditor
AKO STE SE RANIJE PROBUDILI

RECEPT DANA: Drobljenac od krušaka za savršen dan!

Tijesto možete pripremiti i dan prije, nije nikakav problem!
 Getty Images/iStockphoto

Trebat će vam: 

6 srednjih krušaka
1 šaka grožđica
6 jušnih žlica šećera ili po želji
2 veće jušne žlice brašna
1/2 limunova soka
malo cimeta
prstohvat soli
malo muškatnog oraščića

Za tijesto:

250 g brašna
2 čajne žličice praška za pečenje
prstohvat soli
3 žlice šećera
150 g omekšalog maslaca
sladoled od vanilije za posluživanje

Chocolate pear crumble
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomiješajte kruške narezane na male komadiće, šećer, brašno, sok od limuna, cimet, grožđice, sol i muškatni oraščić u većoj posudi. (sastojci iz prvog dijela recepta). Kad ste sve promiješali premjestite u pleh za pečenje. U drugoj posudi promiješajte brašno, prašak za pečenje, sol, šećer. Dodajte i komadiće maslaca i gnječite cijelu smjesu tako da dobijete mrvičasto “tijesto”. Možete dodati malo vode, ako vam je vrlo teško oblikovati pa zatim “posipajte” (raspršite) po kruškama. Ako volite slađe deserte, posipajte cijelu smjesu s jednim vanilinim šećerom, a možete naribati i malo korice limuna. Pecite kojih 40 minuta dok cijela smjesa ne bude zlaćana. Poslužiti možete još vruće uz kuglicu sladoleda!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2020 22:26