Savršen sutrašnji ručak

Recept dana: Riblje tortice s umakom od hrena

Riba koju ćete koristiti neka bude po vašem izboru, mi smo se odlučili za losos. Svakako birajte ribu koja je mesnata i od koje ćete moći dobiti čvrste, izdašne i mekane tortice.

Odmaknite se od tipičnih načina pripreme ribe i sutra (ma može i danas!) napravite riblje polpetice. Savršeno ako imate u planu raditi bistru riblju juhu jer ostatke skuhane ribe možete iskoristiti za izradu ovih tortica. Zasučite rukave i bacite se na posao!

Trebati će vam:

Za polpetice:

500 g mladog krumpira
4 češnja češnjaka
80 ml maslinovog ulja
2 žličice limunove korice
1 žličica soka od limuna
papar i sol
500 g fileta lososa
65 g kapara
100 g peršina
2 jaja
350 g krušnih mrvica
30 g maslaca

Za umak:

160 g crème fraîchea
2 žličice limunovog soka
2 žličice hrena

Priprema:

Krumpire ogulite i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ih i dodajte im protisnuti češnjak, 1 žlicu maslinovog ulja, limunovu koricu i sok, sol i papar. Sve zgnječite s vilicom i ostavite sa strane. Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi. Dodajte rastrgane filete lososa, posolite ih i popaprite i pecite oko 2 minute. Maknite s vatre i ostavite sa strane. Losos dodajte u krumpir, dodajte nasjeckane kapare, peršin, jaja i 70 g krušnih mrvica. Pomiješajte. Formirajte polpetice i obložite ih s ostatkom mrvica. Zagrijte maslac i 1 žlicu maslinovog ulja te dodajte polpetice. Pecite ih oko 3-4 minute sa svake strane. Za umak pomiješajte crème fraîche, sok od limuna i hren u zdjelici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:00