Trebat će vam:
biftek
srce 1 zelene salate
1 četvrtina kupusa
1 mali krastavac
1 srednja domaća rajčica
1 svježi, skuhani kukuruz
malo pršuta
nekoliko crnih maslina
1 manja paprika
umak za salatu:
2 žlice majoneze
1 žličica senfa
malo aceta balsamica
sol i papar
Priprema:
Srce zelene salate narežite na manje komadiće. Krastavac, papriku i rajčicu također. Kupus naribajte. Sve povrće pomiješajte i dodajte kuhani kukuruz, malo nasjeckanog pršuta i crnih maslina. Za umak pomiješajte majonezu, senf, aceto balsamico, sol i papar i prelijte ga preko ostalih sastojaka. Primiješajte i ostavite u hladnjaku barem sat vremena. Biftek narežite na odreske od oko 3 centimetra debljine. Očistite ga od žilica i pecite oko deset minuta na jakoj vatri. Popecite ga sa svih strana dok ne dobije primamljivu smećkastu boju, zatim smanjite vatru i pecite još koju minutu. Odreske bifteka narežite na trake i poslužite s ohlađenom salatom.