DNEVNI BORAVAK POD SUNCEM

RECEPT KONOBE SEDMO NEBO: Biftek "Sedmo nebo"

Sibenik, 200819.
Obiteljska konoba Sedmo nebo na otoku Kakan u sibenskom arhipelagu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

NA OTOKU KAKNU, DO KOJEG SE MOŽE DOĆI SAMO BRODICOM, NINA I SLAVEN RADOVČIĆ S OBITELJI U RESTORANU SMJEŠTENOM USRED MASLINIKA SVAKOG GOSTA DOČEKUJU ISKRENOM HRANOM PRIPREMLJENOM OD AUTOHTONIH NAMIRNICA

Trebat će vam:

biftek
srce 1 zelene salate
1 četvrtina kupusa
1 mali krastavac
1 srednja domaća rajčica
1 svježi, skuhani kukuruz
malo pršuta
nekoliko crnih maslina
1 manja paprika

umak za salatu:

2 žlice majoneze
1 žličica senfa
malo aceta balsamica
sol i papar

Sibenik, 200819.
Obiteljska konoba Sedmo nebo na otoku Kakan u sibenskom arhipelagu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX
 

Priprema:

Srce zelene salate narežite na manje komadiće. Krastavac, papriku i rajčicu također. Kupus naribajte. Sve povrće pomiješajte i dodajte kuhani kukuruz, malo nasjeckanog pršuta i crnih maslina. Za umak pomiješajte majonezu, senf, aceto balsamico, sol i papar i prelijte ga preko ostalih sastojaka. Primiješajte i ostavite u hladnjaku barem sat vremena. Biftek narežite na odreske od oko 3 centimetra debljine. Očistite ga od žilica i pecite oko deset minuta na jakoj vatri. Popecite ga sa svih strana dok ne dobije primamljivu smećkastu boju, zatim smanjite vatru i pecite još koju minutu. Odreske bifteka narežite na trake i poslužite s ohlađenom salatom.

Izdvajamo

Iz drugih medija