DNEVNI BORAVAK POD SUNCEM

RECEPT KONOBE SEDMO NEBO: Salata od hobotnice

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
NA OTOKU KAKNU, DO KOJEG SE MOŽE DOĆI SAMO BRODICOM, NINA I SLAVEN RADOVČIĆ S OBITELJI U RESTORANU SMJEŠTENOM USRED MASLINIKA SVAKOG GOSTA DOČEKUJU ISKRENOM HRANOM PRIPREMLJENOM OD AUTOHTONIH NAMIRNICA

Trebat će vam:

1 kg hobotnice
sol
papar
3 češnja češnjaka
svježi peršin
1 žlica kapara
nekoliko crnih maslina
4 žlice maslinova ulja
3 žlice domaće kvasine

Sibenik, 200819.
Obiteljska konoba Sedmo nebo na otoku Kakan u sibenskom arhipelagu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Priprema:

Hobotnicu narežite na nekoliko većih komada pa je kuhajte u ekspres-loncu na srednje jakoj vatri oko 45 minuta. Hobotnica je kuhana kad posve omekša, a svi narezani dijelovi pocrvene. Hobotnicu zatim narežite na komadiće i začinite protisnutim češnjakom, svježim peršinom, crnim maslinama, soli, paprom, kaparima, maslinovim uljem i domaćom kvasinom. Sve dobro primiješajte, a salatu ohladite u hladnjaku prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:04