JEDNOSTAVNO I BRZO

RECEPT NASTASJE CHIARE PETRIĆ: Popečak od palente i batata

 Berislava Picek
 

400 g batata (očišćena gramaža)
600 g skuhane palente
120 g krušnih mrvica
sol i papar
začini po želji: češnjak i luk u granulama, origano, peršin, ružmarin itd.

Zagreb, 250320.
U vrijeme korone i izolacije Nastasja Petric pripremila je tri jednostavna jela; crveni popecci od cikle i slanutka, narancasti od batata i palente i zeleni kelj i krumpir.Prvi puta nismo snimale skupa nego sam jela pokupila i snimila na stubistu. Jela su odlican izbor za djecu i jednostavna su za prirpemu u ovo vrijeme.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek

Naribajte batat i stavite ga u posudu. Recept je osmišljen da se koriste ostaci već skuhane palente ili možete skuhati i svježu. Dodajte batatu mrvice i palentu, začine, te sve skupa jako dobro izmiješajte, poslužite se rukama po potrebi. Izradite polpete, posložite na papir za pečenje, premažite ih uljem i pecite na 200° oko 35 minuta s jednim okretanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:05