DOBRA PREPORUKA

Recept Nastasje Petrić za granolu s kokosom, bademom i tri vrste žitarica

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Autorica bloga Chiarin tanjurić osmislila je recepte s granolom za čitatelje Dobre hrane


• 100 g meda
• 80 g kokosova ulja
• 100 g ribanog kokosa
• 100 g listića badema
• 100 g cijelih badema
• 200 g pahuljica od tri vrste žitarica (zob, pšenica, raž)
• 2 g soli
• 80 g čipsa od kokosa

Med i ulje otapajte na laganoj vatri nekoliko minuta. Za to vrijeme promiješajte suhe sastojke, sve osim čipsa od kokosa. Zatim ih pomiješajte s otopljenim medom i uljem, ravnomjerno izmiješajte i prebacite smjesu u lim obložen papirom za pečenje. Smjestu u limu utisnite i poravnajte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko 35 minuta. Ovisno o jačini vaše pećnice, produljite pečenje još malo kako bi sve bilo hrskavo, ali pazite da ne izgori. Kada se ohladi, promiješajte s čipsom od kokosa i pohranite u posudu s poklopcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 19:58