PROVJEREN RECEPT

RECEPT RESTORANA APETITLIH: Ramstek na salatu

 Krasnodar Peršun / HANZA MEDIA
Kuharov gablec
Kuharov gablec
ovisno o želji, jedan ili više junećih ramsteka za marinadu
sol
papar
balzamični ocat
senf
ulje

Zagreb, 200618.
Jakova Gotovca 2. 
Restoran Apetitlih.
Na fotografiji: ramstek na salatu.
Foto: Krasnodar Persun / CROPIX
Krasnodar Peršun / HANZA MEDIA

Pomiješati sastojke za marinadu pa njima premazati ramstek. Staviti ga u donji dio hladnjaka gdje obavezno mora stajati 5-7 dana jer će samo tako upiti svu marinadu i postati mekan. Obrisati ga papirnatim ručnikom od marinade pa ispeći na tavi. Otprilike sedam minuta s jedne pa sedam s druge strane. Poklopiti i ostaviti meso da se odmori. U međuvremenu napraviti salatu od sezonskih sastojaka. Narezati ramstek na trake i posložiti ga preko salate. 3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2025 19:58