TRADICIONALNI RECEPT

RECEPT RESTORANA TERBOTZ: Međimurska gibanica

Za nadjev od jabuka:

2 kg jabuka
šećer – ovisi o slatkoći jabuka
cimet

Za nadjev od maka:

200 g maka
400 ml mlijeka

Za nadjev od sira:

500 g kravljeg sira
šećer
1 vrećica vanilin šećera

Za nadjev od oraha:

200 g mljevenih oraha
100 g šećera
kore za vučeno tijesto
maslac

Jabuke ogulite i naribajte ih, pa ih pomiješajte sa šećerom i cimetom. Za nadjev od maka ugrijte mlijeka, pa ga prelijte preko maka i ostavite stajati. Za nadjev od sira vilicom izdrobite sir i pomiješajte ga sa šećerom i vanilin šećerom. Mljevene orahe pomiješajte sa šećerom. U namašćeni pleh za pečenje posložite dvije kore. Ravnomjerno rasporedite nadjev od oraha, na orahe stavite dvije kore, te slijedi nadjev od sira. Na sir stavite opet kore pa rasporedite nadjev od maka i posljednji sloj jabuka. Svaki puta kore malo pokapajte rastopljenim maslacem. Na kraju, preko jabuka stavite još dvije kore koje premažite kiselim vrhnjem i pecite na 180ºC oko 45 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Učitavanje komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
14. svibanj 2025 16:32