SLATKO SLANI KLASIK

Recept za pileća krilca iz pećnice koja će zasjeniti i najbolji roštilj

Sočna iznutra, hrskava i ljepljiva izvana, ova pileća krilca u medu i soja umaku spoj su slatkog i slanog koji nestaje sa stola brže nego što ih možete ispeći

Pileća krilca u medu i soja umaku

Trebat će vam:

1 kg pilećih krilaca

3 žlice meda

4 žlice soja umaka

2 žlice maslinova ulja (ili sezamova, za jači okus)

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

komadić đumbira (oko 2 cm), nariban

sok pola limuna ili limete

prstohvat mljevenog papra

sjemenke sezama i svježi mladi luk za posipanje (po želji)

Priprema:

U većoj zdjeli pomiješajte med, sojin umak, ulje, češnjak, naribani đumbir, limunov sok i papar dok ne dobijete glatku marinadu. Dodajte pileća krilca i dobro ih uvaljajte u smjesu tako da svako bude ravnomjerno premazano. Pokrijte zdjelu i ostavite meso da se marinira najmanje jedan sat u hladnjaku, a ako imate vremena, još bolje preko noći. Zagrijte pećnicu na 200 °C i složite krilca u jednom sloju na lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih 30-35 minuta, povremeno ih premazujući ostatkom marinade i po želji okrećući kako bi dobila lijepu zlatno-smeđu boju i ljepljivu koricu. Kad su gotova, pospite ih sjemenkama sezama i svježim nasjeckanim mladim lukom. Poslužite toplo, uz rižu, salatu ili kao finger food.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2025 11:02