Pileća krilca u medu i soja umaku
Trebat će vam:
1 kg pilećih krilaca
3 žlice meda
4 žlice soja umaka
2 žlice maslinova ulja (ili sezamova, za jači okus)
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
komadić đumbira (oko 2 cm), nariban
sok pola limuna ili limete
prstohvat mljevenog papra
sjemenke sezama i svježi mladi luk za posipanje (po želji)
Priprema:
U većoj zdjeli pomiješajte med, sojin umak, ulje, češnjak, naribani đumbir, limunov sok i papar dok ne dobijete glatku marinadu. Dodajte pileća krilca i dobro ih uvaljajte u smjesu tako da svako bude ravnomjerno premazano. Pokrijte zdjelu i ostavite meso da se marinira najmanje jedan sat u hladnjaku, a ako imate vremena, još bolje preko noći. Zagrijte pećnicu na 200 °C i složite krilca u jednom sloju na lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih 30-35 minuta, povremeno ih premazujući ostatkom marinade i po želji okrećući kako bi dobila lijepu zlatno-smeđu boju i ljepljivu koricu. Kad su gotova, pospite ih sjemenkama sezama i svježim nasjeckanim mladim lukom. Poslužite toplo, uz rižu, salatu ili kao finger food.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....