Krumpir je najučestaliji sporedni lik na našim tanjurima, osuđen da bude lijeni prilog u nedostatku vremena i inspiracije. Ali prvi mladi krumpiri, oni toliko tanke kore da ih ne treba guliti, nego samo dobro očetkati, zaslužuju zasjati u glavnoj ulozi. Mladi krumpir slađi je od starog, čvrst je i dobro zadržava formu, pa je idealan za salate s bogatim aromama. A ako ćete ih "samo peći" - dajte im barem malo dodatne pažnje jer to zaslužuju.
Nakon recepta za osvježavajuću krem juhu od mladog krumpira, špinata i peršina, danas vam donosimo recept naše suradnice Željke Klemenčić za ukusne Hasselback krumpire.
HASSELBACK KRUMPIRI
Trebat će vam:
- veći krumpiri podjednake veličine
- listići slanine
- maslinovo ulje
- začini po želji
Priprema:
Hasselback je čuveni način rezanja krumpira na listiće koji je dobio ime po švedskom restoranu Hasselbacken. Krumpire zarežite nožem na tanje listiće, ali ne do kraja, tako da s donje strane ostanu u komadu. Između zareza pažljivo slažite tanke ploške slanine (ali može i sira, rajčice ili tikvica). Sve zalijte maslinovim uljem, posolite i po želji začinite slatkom ili ljutom paprikom. Krumpire pecite u pećnici dok površina ne bude lijepo hrskava, a unutrašnjost ostane mekana - oko 45 minuta, ovisno o veličini krumpira.
Ne propustite! Novo kolekcionarsko izdanje magazina Dobra hrana na 204 stranice već je u prodaji. U njemu vas čeka još više savjeta, preporuka, recepata i dobrih priča!
DAR SVIM ČITATELJIMA! Samo uz novi broj magazina Dobra hrana dar čitateljima - Kikkoman soja umak i štapići za jelo!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....