Juha sa slanutkom, junetinom, peršinom i začinima
Trebat će vam:
300 g junetine (na kockice)
1 konzerva slanutka (ili 200 g kuhanog)
1 velika glavica luka
2 režnja češnjaka
2 rajčice (oguljene i sitno sjeckane) ili 200 ml pasate
2 žlice koncentrata rajčice
2 stabljike celera
2 mrkve
1 šaka svježeg peršina
1 šaka svježeg korijandera (po želji)
1,5 l povrtne ili mesne juhe
2 žlice maslinova ulja
Začini:
1 žličica mljevenog đumbira
1 žličica kurkume
1 žličica mljevene paprike
½ žličice cimeta
½ žličice mljevenog kumina
sol i papar po ukusu
Priprema:
Na maslinovom ulju pirjajte sitno nasjeckani luk, celer i mrkvu dok malo ne omekšaju. Dodajte češnjak i kockice junetine te kratko zapecite sa svih strana. Umiješajte rajčice, koncentrat rajčice i sve začine. Dolijte juhu, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat, dok meso ne omekša. Dodajte kuhani slanutak i po potrebi još malo vode. Kuhajte još 10 - 15 minuta da se svi okusi prožmu. Na kraju umiješajte nasjeckani peršin (i korijander ako ga koristite). Začinite solju i paprom po ukusu. Poslužite uz lepinju ili zapečeni kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....