zasitna i puna okusa

Recept za savršenu juhu sa slanutkom, junetinom i omiljenim začinima

Ova aromatična juha sa slanutkom, junetinom i začinima savršen je obrok za kišne dane kada čeznete za jelom na žlicu

Juha sa slanutkom, junetinom, peršinom i začinima

Trebat će vam:

300 g junetine (na kockice)

1 konzerva slanutka (ili 200 g kuhanog)

1 velika glavica luka

2 režnja češnjaka

2 rajčice (oguljene i sitno sjeckane) ili 200 ml pasate

2 žlice koncentrata rajčice

2 stabljike celera

2 mrkve

1 šaka svježeg peršina

1 šaka svježeg korijandera (po želji)

1,5 l povrtne ili mesne juhe

2 žlice maslinova ulja

Začini:

1 žličica mljevenog đumbira

1 žličica kurkume

1 žličica mljevene paprike

½ žličice cimeta

½ žličice mljevenog kumina

sol i papar po ukusu

Priprema:

Na maslinovom ulju pirjajte sitno nasjeckani luk, celer i mrkvu dok malo ne omekšaju. Dodajte češnjak i kockice junetine te kratko zapecite sa svih strana. Umiješajte rajčice, koncentrat rajčice i sve začine. Dolijte juhu, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat, dok meso ne omekša. Dodajte kuhani slanutak i po potrebi još malo vode. Kuhajte još 10 - 15 minuta da se svi okusi prožmu. Na kraju umiješajte nasjeckani peršin (i korijander ako ga koristite). Začinite solju i paprom po ukusu. Poslužite uz lepinju ili zapečeni kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 04:33