AZIJA U SLAVONIJI

Recept za wok s dimljenim tofuom i povrćem iz azijskog restorana u Osijeku

 Darko Tomas/Cropix
U osječkoj Tvrđi otvoren je jedini azijski restoran na potezu od Novog Sada do Zagreba, a otkrili su nam i recept za vegansko jelo

Dok nam je objašnjavao koncept ponude novootvorenog restorana Franz Koch u osječkoj Tvrđi, chef Goran Kance ležerno je ubacivao u vrući wok namirnice koje će za samo nekoliko minuta poslužiti na tanjur, paralelno diktirajući upute kako to jelo pripremiti i kod kuće.

image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix

WOK S DIMLJENIM TOFUOM

120 g pšeničnih rezanaca
120 g dimljenog tofua
2 režnja češnjaka
žličica svježe naribanog đumbira
žlica ulja
žlica teriyaki umaka
kupus
mrkva
gljive
crveni luk
povrtni temeljac
žlica tamne soje
žlica mirina
klice rotkvice (nije obavezno)
mješavina sezama

image
Darko Tomas/Cropix

U zagrijani wok stavite ulje, ubacite sitno sjeckani đumbir i češnjak, dodajte dimljeni tofu narezan na kockice i malo propržite. Dodajte kombinaciju povrća - ubacite kupus, mrkvu, gljive i crveni luk po želji. Koliko ste dodali proteina, toliko stavite i povrća (ukupno 120 grama). Podlijte povrtnim temeljcem i pirjajte dok mrkva malo ne omekša. Dodajte prethodno skuhane pšenične rezance i okrenite ih u woku da se pomiješaju s povrćem. Dodajte umak na bazi soje, kao što je teriyaki, i dodatno okrenite u woku. Začinite tamnom sojom i mirinom te prilagodite količine po svom ukusu. Jelo mora biti intenzivnog okusa. Poslužite s malo klica od rotkvice i pospite mješavinom dvije vrste sezama.

image
Darko Tomas/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 11:45