MAJSTOR SVOG ZANATA

RECEPTI CHEFA BRANKA ŽUFIKE: Legenda stare kuharske garde nam je pripremio dobar jesenski ručak!

Jastrebarsko, 071117.
Punjena guska chefa Branka Zufike za nedjeljni rucak.
Na fotografiji:nakon par sati guska je pecena.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / Hanza Media

Bilo je to prije pedeset godina kada je 16-godišnji Branko Žufika iz Molva s kuharskom diplomom Srednje ugostiteljske škole iz Koprivnice sišao s vlaka i od Glavnog kolodvora propješačio do hotela Esplanade. Nakon što je uredno počešljan zakucao na velika vrata kuhinje u potrazi za poslom, iza njega se otvorio jedan veliki svijet kulinarstva i gastronomskih čudesa koja su ga zarobila za cijeli život.

U dogovoru oko menija koji će nam pripremati nije bilo nikakve dvojbe. Juha od bundeve, punjena pečena guska s podvarkom od kiselog varaždinskog zelja, portugizac i desert od kestena. Kako se kuhar sam pobrinuo za pravu domaću dravsku gusku preostalo nam je samo kupiti i pravo varaždinsko zelje, bučino ulje i golice za juhu. Evo što smo pripremili!

Juha od bundeve

Jastrebarsko, 071117.
Punjena guska chefa Branka Zufike za nedjeljni rucak.
Na fotografiji: Juha od buce s sjemenkama.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / Hanza Media
 

Punjena pečena guska s podvarkom od kiselog varaždinskog zelja

Jastrebarsko, 071117.
Punjena guska chefa Branka Zufike za nedjeljni rucak.
Na fotografiji:nakon par sati guska je pecena.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / Hanza Media
 

Kolač od kestena

dok se guska pece supruga Ana sprema juhu od buce.Jastrebarsko, 071117.
Punjena guska chefa Branka Zufike za nedjeljni rucak.
Na fotografiji:kolac od kestena
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / Hanza Media
 

Izdvajamo

Iz drugih medija