BACITE SE NA KUHANJE

RECEPTI S CELEROM: Rižoto s celerom

Zaključili smo da je povrće bez kojeg je nezamisliva vezica grincajga, dobra inspiracija za pripremu malo drukčijih jela, salata i priloga!
1,25 l temeljca
250 ml bijelog vina
ekstradjevičansko maslinovo ulje
1 srednje veliki luk
1 stapka celera
400 g Arborio riže
15 g maslaca
50 g parmezana
sol
papar
lješnjaci

U dubokoj tavi srednje veličine zagrijte temeljac. Fino usitnite luk i celer. U drugoj tavi zagrijte maslinovo ulje te na slaboj vatri pecite luk i celer oko deset minuta, dok povrće ne omekša. Umiješajte rižu i dobro pomiješajte kako biste je prekrili uljem. Dodajte vino i promiješajte te pustite da ispari. Potom dodajte malo vrućeg temeljca. Kada sva tekućina ispari dodajte još malo temeljca i pomiješajte rižu te ponavljajte svaki put kada u tavi nestane tekućine. Riža će se skuhati za 15-ak minuta uz redovito podlijevanje i pažljivo miješanje. Pri kraju začinite solju i paprom po želji pa maknite s vatre te dodajte maslac i parmezan. U tavici kratko tostirajte lješnjake i potom ih usitnite. Ako vam se rižoto doima ljepljivim, dodajte preostali temeljac i ubrzo poslužite s malo tostiranih lješnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:59