DOBRA IDEJA

RECEPTI S HUMMUSOM: Cannelloni od mariniranog krastavca punjeni hummusom

(recept Mate Đuzela, šefa kuhinje hotela Pax u Splitu)

600 g slanutka
20 g tahini paste
sok pola limuna
1 dl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 krastavca
250 ml suncokretovog ulja
250 ml soja mlijeka
10 g paste češnjaka
100 g sjemenki buče
2 ml bučinog ulja
4 komada bijelog tosta
svježi kopar
poljsko ili suho cvijeće
morska sol
crni papar

Kuhajte slanutak oko sat vremena. Pustite ga da se ohladi, pa mu dodajte tahini pastu, sok limuna, maslinovo ulje, sol i papar. Sve skupa dobro sameljite u blenderu u finu glatku smjesu. Krastavac narežite na trakice, te ga marinirajte u soku limuna i maslinova ulja dvije minute. Zatim oblikujte krastavac u pravokutni oblik, a na njega stavite hummus te smotajte u roladu.

Sjemenke buče tostirajte na suhoj tavi pri laganoj vatri uz stalno miješanje 5 minuta. Zatim ih usitnite u blenderu, lagano posolite i obogatite bučinim uljem. Tostirane sjemenke stavite na tanjur za posluživanje u pravokutni oblik, a na njih prethodno napravljeni cannelloni od krastavca i hummusa. Od ulja, soja mlijeka, soli i češnjak paste napravite emulziju štapnim mikserom. Pa tako dobivenu kremu od češnjaka formirajte u male žličnjake te ih stavite na roladu. Tostu odstranite koru, pa ga valjkom stanjite na 2 mm. Okruglim kalupom formirajte krug u tostu te ga pecite u pećnici ugrijanoj na 220ºC oko 5 minuta. Tost poslužite uz cannellone, a prilikom posluživanja jelo ukrasite svježim koprom ili poljskim cvijećem. Možete ukrasiti i suhim cvijećem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:42