DOBRA IDEJA

RECEPTI S HUMMUSOM: Four kings

(recept Damira Tomaša, šefa kuhinje hotela Meteor, Makarska)

100 g cikle
80 g hummusa sa sezamom
80 g guacamolea
70 g očišćenog mesa jadranske kozice
40 g praha od crnih maslina
limun
konjak
0,03 l maslinovo ulje
sol, papar

Ciklu narežite na sitne kockice te marinirajte u limunovom soku s malo maslinovog ulja, papra i soli. Pustite da odstoji u hladnjaku. Očišćene repove svježih kozica nakapajte uljem s peršinom, dodajte par kapi konjaka, soka od limuna i blago popaprite. Ciklu prosušite na papirnatom ubrusu, te složite na dno posude u okrugli prsten (kalup), pa na nju dodajte hummus, a iznad guacamole umak i tartar od kozica na vrhu. Pospite prahom crnih maslina koje ćete dobiti sušenjem cijelih maslina u dehidratoru 24 sata na 45ºC. Nakon dehidriranja masline ohladite i sameljite u blenderu. Prah maslina možete dobiti i u kućnoj pećnici, tako da je zagrijete na 70ºC te stavite masline da se isušuju oko 2 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:20