Trebat će vam:
Za 4 osobe:
800 g janjećih rebara i plećke
300 g mladoga graška
300 g luka
100 g mrkve
100 ml maslinova ulja
50 g celera
50 g korijena peršina
1 češanj češnjaka
160 g rajčice narezane na kockice
100 ml bijelog vina
2 litre janjećeg temeljca
začinsko bilje - ružmarin, lovorov list, majčina dušica, list peršina
sol i papar
Priprema:
Na zagrijanom ulju zapecite meso prethodno začinjeno solju i paprom, dodajte češnjak pa izvadite iz posude. U istu posudu dodajte usitnjeni luk, mrkvu, celer i korijen peršina. Pirjajte na laganoj vatri dok se sve ne karamelizira, dodajte grašak i nasjeckane rajčice pa kratko popržite. U posudu vratite zapečenu janjetinu, podlijte vinom, dodajte temeljac, začinsko bilje, sol i papar te kuhajte na laganoj vatri. Po potrebi začinite i kuhajte dok meso ne omekša. Janjetinu možete poslužiti s kuhanim