NEŠTO SLATKO

RECEPTI SLASTIČARNICE MEET MIA: Cheesecake s borovnicama

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Osim proljetnih kolačića za koje otkrivam recepte, u Meet Mia brunch & caffe baru svaki drugi vikend nudimo šest različitih vrsta eklera.

ZA PRHKO TIJESTO:

100 g maslaca
80 g šećera u prahu
1 jaje
160 g brašna
40 g mljevenih badema

Zamijesiti sve sastojke dok se ne povežu u tijesto i ostaviti u hladnjaku. Kada se tijesto ohladi, razvaljati ga na 3 mm i staviti u kalup za tartove promjera 28 cm. Površinu tijesta nekoliko puta ubosti vilicom. Višak tijesta odstraniti s rubova i peći na 160 Celzijevih stupnjeva 15 min.

Zagreb, 260418.
Vlasnica slasticarnice i idejni kreator slastica Mia Salman napravila je 4 proljetna tarta samo za citatje Dobre hrane. Tart s malinama; tart s borovnicama; cokoladni tart i tart s jagodama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

ZA CHEESECAKE PUNJENJE:

300 g ricotta sira
200 g mascarponea
75 g šećera
8 žumanjaka
prstohvat soli
180 ml kiselog vrhnja
125 ml vrhnja za šlag
korica limuna

Miksati sir, šećer, žumanjke, sol i limunovu koricu te dodati kiselo vrhnje i vrhnje za šlag. Smjesu izliti u ohlađenu prhku košaricu i peći na 180 Celzijevih stupnjeva 20-ak minuta. Kada se ohladi, poslagati borovnice i posuti šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2021 14:12