SAVRŠEN SPOJ

Riba iz pećnice s bogatim umakom od rajčica, paprika i maslina

Pečena skuša s aromatičnim umakom od rajčica, paprike i maslina savršen je lagani obrok bogat okusima Mediterana

Pečena skuša s pirjanim rajčicama, paprikom i maslinama

Trebat će vam:

4 svježe skuše (očišćene i filetirane ili cijele)

3 rajčice (oguljene i narezane) ili 200 g pelata

2 crvene paprike

1 crveni luk

2 češnja češnjaka

100 g crnih maslina bez koštica

1 žlica koncentrata rajčice

100 ml bijelog vina

maslinovo ulje

1 žličica sušenog origana

1 žličica timijana

sol i papar po ukusu

svježi peršin za posipanje

Priprema:

Skuše očistite, operite i posolite izvana i iznutra. Ostavite ih da odstoje dok pripremate povrće. Na maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte papriku narezanu na trakice, rajčice i koncentrat rajčice. Ulijte bijelo vino, pospite origanom i timijanom pa kuhajte 10 minuta da se stvori aromatičan umak. Umiješajte masline. U vatrostalnu posudu položite skuše, prelijte ih pripremljenim umakom i lagano promiješajte da se sve poveže. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 25 - 30 minuta, dok riba ne postane sočna i mekana. Skušu poslužite vruću, posutu svježim peršinom, uz pečeni krumpir, kus-kus ili svježi kruh za umakanje u aromatični umak od rajčice i maslina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 00:36