Pečena skuša s pirjanim rajčicama, paprikom i maslinama
Trebat će vam:
4 svježe skuše (očišćene i filetirane ili cijele)
3 rajčice (oguljene i narezane) ili 200 g pelata
2 crvene paprike
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
100 g crnih maslina bez koštica
1 žlica koncentrata rajčice
100 ml bijelog vina
maslinovo ulje
1 žličica sušenog origana
1 žličica timijana
sol i papar po ukusu
svježi peršin za posipanje
Priprema:
Skuše očistite, operite i posolite izvana i iznutra. Ostavite ih da odstoje dok pripremate povrće. Na maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte papriku narezanu na trakice, rajčice i koncentrat rajčice. Ulijte bijelo vino, pospite origanom i timijanom pa kuhajte 10 minuta da se stvori aromatičan umak. Umiješajte masline. U vatrostalnu posudu položite skuše, prelijte ih pripremljenim umakom i lagano promiješajte da se sve poveže. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 25 - 30 minuta, dok riba ne postane sočna i mekana. Skušu poslužite vruću, posutu svježim peršinom, uz pečeni krumpir, kus-kus ili svježi kruh za umakanje u aromatični umak od rajčice i maslina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....