Trebat će vam:
- 3 režnja češnjaka
- 500 g blitve
- 200 g šampinjona
- 4 žlice mascarpone sira
- 4 fileta lososa
- sol i papar
- 1 žličica senfa
- malo limunova soka
- maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno nasjeckani češnjak. Pripazite da ne zagori. Dodajte nasjeckane gljive i pirjajte sve zajedno dok gljive ne poprime boju. Ako je potrebno, dodajte malo vode kako češnjak ne bi zagorio. Na kraju dodajte opranu i nasjeckanu blitvu. Pustite da povene pa umiješajte mascarpone sir i senf. Kuhajte dok ne dobijete kremasti umak, a zatim dodajte i malo limunova soka. Začinite soli i paprom. Dok se umak kuha, ispecite losos na tavi tako da ga posolite i pečete na strani kože, a zatim okrenete i završite. Osim na tavi, ribu možete peći i u pećnici s malo soli i maslinova ulja. Jelo poslužite tako da u tanjur stavite umak s blitvom, a na njega ribu. Pokapajte s malo maslinova ulja i poslužite uz tostirani kruh koji ste natrljali češnjakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....