Jako ukusno

Riba na žlicu, pa još i u gulašu nikad nije bila ovako dobra! Pripremite oslić na ovaj način

 Sylviepm/Getty Images/istockphoto
Ako ste se zasitili pečene ili ribe s gradela, zašto ne biste isprobali nešto posve drugačije. Vrlo je vjerojatno da će vam se svidjeti

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

400 g oslića
2 konzerve slanutka

400 g špinata
2 srednja krumpira
1 luk
2 režnja češnjaka
1 žličica crvene paprike
prstohvat kumina
prstohvat kurkume
sol i papar
riblji temeljac ili voda
maslinovo ulje
jaje po želji

Priprema:

Oslić narežite na manje komade pa ga zapržite na ulju sa svih strana. Izvadite ga iz posude pa na istoj masnoći pirjajte luk. Pustite da dobije boju, a zatim dodajte protisnuti češnjak i krumpir koji ste nasjeckali na kockice. Začinite paprikom, kurkumom i kuminom, soli i paprom, kratko pirjajte pa dodajte riblji ili povrtni temeljac ili jednostavno vodu.

Kuhajte 15-ak minuta, dodajte slanutak koji ste procijedili, a zatim i špinat.

Kuhajte dok špinat ne povene, vratite ribu i kuhajte još kratko.

Poslužite uz polovicu kuhanog jaja i krišku kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:27