PROVJERENI RECEPTI

RIBA ZA NAJVEĆI PETAK: Raža na mokro

 Ante Čizmić / HANZA MEDIA
Jedan od najboljih poznavatelja ribe u Splitu i okolici predlaže malo drukčije recepte za riblja jela, a kao osnivač ribarskog kriznog stožera naknadno je dodao i desetak recepata od lakše dobavljive smrznute ribe, kao i one iz uzgoja

Trebat će vam:

600 g očišćene raže
50 ml maslinova ulja
2 cherry rajčice
1 jušna žlica kapara
2 režnja češnjaka
1/2 vezice lista peršina
100 ml bijelog suhog vina
250 g tjestenine - šurlice, makaruni
1 jušna žlica krušnih mrvica (prezle)
50 g oštrog brašna
sol i papar

SPECIAL DOBRA HRANA
Split, 100320. 
Priprema uskrsnih jela u konobi Otprilike ovako.
Na fotografiji: raza na mokro.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Čizmić / HANZA MEDIA

Priprema:

Ražu isijecite na srednje komade i pobrašnite s jedne strane. Češnjak i peršin narežite na sitno. Na ugrijanoj tavi stavite ražu na pobrašnjenu stranu te nakon kraćeg vremena okrenite, dodajte rajčice, kapare, češnjak i peršin te posolite i popaprite. Lagano popirjajte dok se ne osjeti miris češnjaka, dodajte mrvice, promiješajte te lagano podlijevajte vinom. U međuvremenu u uzavrelu slanu vodu stavite tjesteninu, koju skuhajte malo tvrđe (1-2 minute manje nego što piše na uputama), procijedite pa umiješajte s ražom i nastavite sve kuhati desetak minuta uz protresanje posude i okretanje. Ako imate domaću tjesteninu, kuhanje je poželjno zaustaviti tako da tjesteninu šokirate hladnom vodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 07:40