Riba zapečena u foliji s povrćem

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 4 veća brancina
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 glavice luka
  • 1 limun (nešpricani)
  • manja vezica svježeg peršina
  • svježi timijan
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar u zrnu
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Očistite ribu i dobro je posolite iznutra i izvana. Svaku ribu nafilajte jednim češnjem češnjaka (koje ste narezali na četvrtine), listovima peršina i šnitom limuna.

2. korak

Narežite luk na deblje polumjesece. Izrežite četiri folije i namastite ih maslinovim uljem. Na svaku foliju položite ribu i okružite je lukom i šnitama limuna. Popaprite, dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja i zamotajte u obliku stošca.

3. korak

Folije stavite u veliki plitki protvan i u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite oko pola sata (ovisno o veličini ribe). Izvadite iz pećnice, odmotajte foliju i odmah poslužite.

4. korak

Savjet: Riba pripremljena na ovaj način najbolje će pasati uz neku finu osvježavajuću salatu poput rikole sa cherry rajčicama, a uz sve to možete poslužiti i tamni kruh koji prije premažete maslinovim uljem, a potom sa svake strane prepečete na grill tavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2025 07:30