NEŠTO DRUGAČIJE

Riža s kupusom iz pećnice podsjeća na jedno od omiljenih jela iz djetinjstva

 Freeskyline/Getty Images/istockphoto
Krpice sa zeljem, samo bez krpica, s rižom, i iz pećnice...
Krpice sa zeljem, samo bez krpica, s rižom, i iz pećnice...

Trebat će vam:

2 šalice riže

1 manja glavica mladog kupusa

2 luka

4 režnja češnjaka

1 vezica peršina

prstohvat šećera

sol i papar

temeljac ili voda

Priprema:

Mladi kupus narežite na veće komade, isto napravite i s lukom pa sve ubacite u posudu za pečenje, poprskajte maslinovim uljem, soli i paprom. Pecite na 200 stupnjeva desetak minuta. Izvadite iz pećnice, nasjeckajte na sitno i vratite u posudu. Dodajte rižu, prelijte duplom količinom vode ili temeljca, dodajte sol, papar, šećer i sitno sjeckani peršin. Sve dobro pomiješajte i vratite u pećnicu. Pecite pokriveno 40-ak minuta ili dok riža ne upije svu tekućinu. Na vrh pred kraj možete dodati rajčicu kako bi se zapekla. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 12:23