IZ VRTA NA STOL

Riža s rajčicom, patlidžanom, mrkvom, paprikom i tikvicama za brzi ručak usred tjedna

 Deposit Photos/
Obiđite tržnicu ili povrće nabavite u vrtu pa napravite jednostavan, a uvijek i svima ukusan ručak...

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

1 tikvica

1 patlidžan

1 veća rajčica

2 paprike

3 šake riže

200 ml bijelog vina

Temeljac

Bosiljak

20 g maslaca

Sol i papar

Maslinovo ulje

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte luk koji ste nasjeckali na sitno. Kada poprimi boju, dodajte kolutiće mrkve i sjeckanu tikvicu, patlidžan i papriku. Pustite da se pirja, a potom dodajte rižu i pustite da se tostira. Na kraju dodajte rajčicu, pustite da se krčka dok ne ponestane tekućine, a zatim dodajte vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Pomalo dodajte temeljac, začinite bosiljkom, a dio svakako sačuvajte i za kraj kako biste posipali jelo. Dodajte i sol i papar. Na kraju umiješajte maslac i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:26