Rižoto od riže carnaroli s crvenim radičem na redukciji od luka i Amarone vina

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 60 g luka
  • 350 ml vina Amarone
  • 350 g riže
  • 1 litra goveđeg temeljca
  • 500 g crvenog radiča
  • 125 g maslaca
  • 50 ml extra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema

1. korak

Karameliziranje luka

Luk prepržite na malo maslaca, postepeno mu dodajući Amarone vino. Pustite da se lagano kuha sve dok se vino potpuno ne reducira.

2. korak

Umak:

100 ml temeljca zakuhajte s maslacem, dodajte parmezan, krumpirov škrob i sol koji su se povezali u hladnoj vodi. Sve zajedno sjedinite dok ne postignete bijeli umak.

3. korak

Priprema radiča:

Naribajte radič, prokuhajte ga vrlo kratko u zakuhaloj slanoj vodi pa zatim ubacite u hladnu kako bi crvena boja ostala intenzivna jer će vam takav koristiti i za dekoraciju.

4. korak

Pririprema:

Na malo maslinova ulja popecite rižu nekoliko minuta. Dodajte ostatak temeljca te dodajte karamelizirani luk s ostatkom Amarone vina. Pustite da vino ispari. Na samom kraju ubacite radič, a kad su se sastojci povezali, umiješajte i dobiveni bijeli umak. Imajte na umu da dio radiča ostavite po strani zbog dekoracije.

Recept slavnog talijanskog chefa Renata Rizzardija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 05:16