Rižoto s piletinom i gljivama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g pilećih prsa
  • 250 g smeđih šampinjona
  • 250 g bukovača
  • 1 mrkva
  • 1 poriluk
  • 1 češanj češnjaka
  • malo timijana
  • 1 peršinov list
  • 1,5 šalice riže
  • sol i papar
  • maslac

Priprema

1. korak

Poriluk operite. Donji, bijeli dio poriluka narežite na kolutiće, a zeleni na trakice. Šampinjone i bukovače narežite. Gljive nemojte prati, ako je potrebno očistite ih pomoću krpe ili kuhinjske četkice ili jednostavno nožićem ogulite dio kožice.

2. korak

U dubljoj i široj tavi na maslacu dinastajte poriluk, pa mu dodajte na tanje kolutiće narezanu mrkvu. Nakon par minuta stavite i na kockice narezano meso pa ga kratko popržite. Dodajte zatim i gljive, sjeckani češnjak, peršinov list pa sve promiješajte. Dinstajte dok ne ispari sva tekućina iz gljiva pa dodajte rižu i podlijevajte temeljcem dok riža ne bude kuhana. Na kraju dodajte timijan i kockicu maslaca. Promiješajte i

poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 11:00