NEOBIČAN SPOJ

Rolada od mljevenog mesa s bučom i krumpirima jelo je koje ove jeseni morate isprobati

Kombinacija sezonskih namirnica rezultirat će neobičnim ručkom kojem ćete se poželjeti vratiti
 Photoart/stockfood

Priprema: 30 minuta

Pečenje: 45 minuta

Porcija: 4

Trebat će vam:

1 pecivo od jučer

1 veći poriluk

400 g mesa od buče

800 g miješanog mljevenog mesa

2 jaja

sol i papar

1 glavica luka

1 kg krumpira

150 g slanine

ulje za prženje

Priprema:

Buču izrežite na kockice, stavite na lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici na 180°C 30 minuta. U mlaku vodu namočite pecivo. Poriluk narežite na kolutove. Umutite jaje, dodajte ocijeđeno pecivo, sve umiješajte u mljeveno meso i začinite. Dodajte poriluk, polovicu kockica buče, promiješajte i oblikujte štrucu koju pecite na limu obloženom papirom za pečenje 45 minuta. Luk ogulite i nasjeckajte, slaninu narežite na kockice pa ih prepržite u tavici. Pomiješajte ih s ostatkom buče i ostavite na toplom. Krumpire ogulite i narežite na četvrtine pa ih blanširajte u slanoj vodi tri minute i ocijedite. Kad je štruca skoro pečena, u tavi u ulju prepržite krumpir. Stavite ga na papirnati ručnik pa ga vratite u tavicu iz koje ste ocijedili ulje i pomiješajte s lukom, slaninom i bučom. Poslužite uz štrucu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. listopad 2020 15:01