Rolani but od zebre i pečeni krumpir

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1, 20 kg zebre
  • 2 sok dvije kruške
  • 5 žlica ulja
  • Zapečeni krumpir:
  • 1,5 kg krumpira
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 jaje
  • 100 g ribanog parmezana
  • sol i papar

Priprema

1. korak

But zarolati i povezati špagom, marinirati ostatkom namirnica i čuvati u hladnjaku 24 sata. Svakih par sati okrenuti. U pećnicu zagrijanu na 150 °C staviti posoljeno meso, peći zajedno s marinadom i pokriveno folijom ili u vrećici za pečenje.

2. korak

Nakon 4 sata maknuti foliju i pustiti da meso dobije lijepu boju. Tekućinu od pečenja prokuhati sa 1 dl vrhnja za kuhanje da dobijete umak.

Dodati sol, ako je potrebno i papar.

3. korak

Zapečeni krumpir:

Krumpir skuhati u slanoj vodi, ohladiti, oguliti i narezati na ploške. Položiti krumpir u vatrostalnu posudu. Ostatak namirnica pomiješati i staviti na pripremljeni krumpir. Zapeći u pećnici do zlatnožute boje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 00:45