ZA PRSTE POLIZATI

Rolice od tjestenine s punjenjem od špinata, mozzarelle i bogatog mesnog umaka

 Secha6271/Getty Images/istockphoto
Tjesteninu za lazanje ovog puta iskoristite na malo drugačiji način pa od nje napravite ove predobre rolice
Tjesteninu za lazanje ovog puta iskoristite na malo drugačiji način pa od nje napravite ove predobre rolice

Trebat će vam:

1 pakiranje tjestenine za lazanje

500 g mljevene junetine

200 ml umaka od rajčice

1 luk

3 režnja češnjaka

1 mrkva

1 manji komad korijena celera

mediteranski začini prema želji

100 ml crnog vina

200 g svježeg špinata

200 g mozzarelle za punjenje

100 g mozzarelle za posipanje

50 g parmezana ili drugog sitno ribanog sira po želji

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte meso, pržite dok ne poprimi boju pa dodajte ribanu mrkvu i korijen celera. Ubacite i protisnuti češnjak. Dodajte sol, papar, bosiljak, timijan i origano. Dodajte vino i pirjajte dok alkohol ne ispari, pa dodajte umak od rajčice i, prema potrebi, malo vode ili temeljca. Kuhajte dok ne dobijete gusti umak. Na malo maslinova ulja pirjajte oprani i nasjeckani špinat dok ne povene, dovoljna je i jedna minuta. Prebacite ga u posudu i pomiješajte s trganom mozzarellom. Koristite li suhu tjesteninu za lazanje, najprije je kratko skuhajte kako bi omekšala. Sa svježom to nije potrebno. Na svaki list tjestenine stavite mozzarellu i špinat, dodajte mesni umak i zarolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite tjesteninu, ali nemojte potrošiti sav umak. U posudu za pečenje na dno stavite malo mesnog umaka, posložite rolice pa ih zalijte s još malo umaka. Na kraju pospite ostatkom mozzarelle i ribanim sirom. Pecite 20-30 minuta na 180 stupnjeva i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 14:38