StoryEditor
RUČAK U UREDU

RUČAK KOJI NOSIMO NA POSAO: Calzone s porilukom

Tko kaže da na poslu jedino možete potrošiti hrpu novca da biste pojeli kvalitetan obrok ili otići po obližnji slanac?

Za nadjev:

100 ml maslinova ulja
500 g poriluka
200 g mozzarelle
sol
papar

Za tijesto:

500 g glatkog brašna
1 pakiranje suhog kvasca
žličica šećera
žličica soli
topla voda

 

Na maslinovom ulju prodinstajte poriluk. Posolite ga i popaprite. Ostavite da se ohladi. Tijesto napravite tako da pomiješate brašno, kvasac, sol i šećer. Dodajite toplu vodu dok se ne formira tijesto koje vam se neće lijepiti po rukama. Dodajte još brašna ako je potrebno da razvaljate tijesto. Formirajte krugove od tijesta, promjera 20-ak cm, napunite s porilukom, pospite mozzarellom i dobro zatvorite. Pecite na plehu koji ste prethodno obložili papirom za pečenje oko 35 minuta na 170 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 15:05