StoryEditor
CHEF TI KUHA

RUČAK NA STOLU: Lungić punjen feta sirom i sušenom rajčicom

Recept chefa Zorana Gajića
 Tomislav Krišto / Hanza Media

Punjenje za lungić može varirati, napunite ga namirnicama po želji, postupak je isti.

Trebat će vam:

Za glavno jelo:

1,5 kg svinjskog filea (lungića)
100 g sušenih rajčica
50 g rikule
150 g feta sira
sol, papar, maslinovo ulje
majčina dušica
kadulja
300 g cikle
400 g bijelog graha
100 ml vrhnja za kuhanje
50 g maslaca

 

Buzin, 191216.
Miele centar, Buzinski prilaz 32.
Pripremanje tri bozicna rucka sa chefom Zoranom Gajicem za Dobru hranu.
Na fotografiji: rolada od svinjetine.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media

Ciklu ogulite, izrežite na polovine, začinite solju, paprom, maslinovim uljem i majčinom dušicom te ju zamotajte u aluminijsku foliju. Stavite peći na 180 supnjeva oko 30 minuta. Svinjski file zarežite po dužini. Stavite ga na dasku, prekrijte prozirnom folijom i dobro istucite. Začinite ga solju i paprom. Napunite ga rikulom, feta sirom i sušenim rajčicama. Lijevi i desni kraj lungića preklopite prema unutrašnjosti i zarolajte ga u roladu. Učvrstite čačkalicama. Zalijte s maslinovim uljem i začinite majčinom dušicom te kaduljom. Meso zapecite sa svake strane na vrućoj tavici ili grilu kojih 10 minuta. Zatim meso prebacite u protvan i pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Za pire od bijelog graha zagrijte vrhnje za kuhanje, sol, papar i grah. Dodajte maslac. Kuhajte oko 5 minuta. Štapnim mikserom sve dobro izradite u kremu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2020 13:04