PROBAJ OVO

Ručak sa zaokretom! Napravite sočne pureće faširance pa ih napunite povrćem

 Svetlana Kolpakova/
Klasik kao što su faširanci dodatno smo začinili pa smo tako sočne loptice od puretine napunili povrćem
Klasik kao što su faširanci dodatno smo začinili pa smo tako sočne loptice od puretine napunili povrćem

Trebat će vam:

500 g mljevene puretine

1 jaje

4 žlice krušnih mrvica

1 žličica senfa

1 luk

1 mrkva

1 paprika

2 režnja češnjaka

1 šaka sitno sjeckanog peršina

sol i papar

Priprema:

Meso pomiješajte s jajem, krušnim mrvicama, senfom, začinima i protisnutim češnjakom. Ako je smjesa previše vlažna, dodajte još krušnih mrvica. Na tavi zatim zagrijte malo maslinova ulja, dodajte sitno sjeckani luk, ribanu mrkvu i sitno sjeckanu papriku. Pirjajte dok povrće ne omekša i začinite ga soli i paprom. Dodajte i sitno sjeckani svježi peršin. Od mesa oblikujte pljeskavice, punite ih pirjanim povrćem koje ste najprije ohladili, a možete dodati i kockicu topivog sira. Pecite na tavi ili u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Poslužite uz grah-salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 08:03