RIBA PETKOM

S OVIM NE MOŽETE POGRIJEŠITI: Zapečeni bakalar s cherry rajčicama, timijanom i bijelim vinom

 Alexpro9500
Ovaj ukusan ručak spaja tek nekoliko jednostavnih namirnica i gotov je prije nego što možete zamisliti

Trebat će vam:

1 paket smrznutog fileta bakalara
300 g cherry rajčica
1 velika glavica luka
1 manja konzerva pelata
maslinovo ulje
nekoliko grančica svježeg timijana
prstohvat origana
sol i papar
100 ml bijelog vina

Priprema:

Filete odmrznite (najbolje preko noći). Razrežite ih na nekoliko komada i posolite. Nasjeckajte luk pa ga prodinstajte na maslinovu ulju dok ne postane staklast. Dodajte pelate sa sokom (koje ste prethodno usitnili). Promiješajte, pa dobivenu smjesu izlijte u posudu za pečenje. Preko rasporedite filete bakalara, posolite, popaprite, posipajte origanom. Cherry rajčice operite pa ih rasporedite preko bakalara. Začinite grančicama timijana. Ugrijte pećnicu na 180 °C i pecite pola sata, odnosno dok sastojci ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:17